Allergenen: We zijn op de hoogte van de samenstelling van al onze gerechten. Wanneer U een voedsel allergie of intolerantie heeft, meldt dit dan aan de leidinggevende van de bediening of keuken en op Uw verzoek informeren wij U graag over de allergenen in onze gerechten!

 

Koude voorgerechten 

* Carpaccio van gemarineerde ossenhaas, basilicumpesto, Padano & pijnboompitjes  € 10,50

* Gerookte zalm met makreelsalade en een spicy peppadew crème  € 9,50

* Vitello Tonato: gebraden kalfsmuis met rucola, kappertjes en romige tonijn-mayonaise € 9,50

* De 3 Biggetjes: Roasted porc van kloostervarken, Iberico coppa ham & Gaasterlandse hoeve worst  € 8,75

* Heerlijke coupe van garnaal & krab in een frisse marinade van limoen, dille en cocktailsaus  € 8,75

* Dun gesneden pastrami op mediterraanse aardappelsalade  € 9,50

* Proeverij Dorth: Carpaccio van ossenhaas, spiesje van gamba & vitello tonato € 10.75

 

Warme voorgerechten 

* Spiesje van in tempura beslag gebakken gamba's met Thaise chili-saus  € 9,75

* Yakitori van kippendijen met soja-gembersaus en gefrituurde uitjes  € 8,75

* Champignon Dordogne, in bierbeslag gebakken met knoflook - kruiden saus  € 8,50

 

Voorgerechten kunnen ook als hoofdgerecht besteld worden,

er wordt dan € 3,50 extra in rekening gebracht

 

Soepen 

* Rijkelijk gevulde uiensoep met spekjes en een kaascrouton  € 5,50

* Tomatensoep met groenten, gehaktballetjes en een scheutje room  € 5,50

* Licht gebonden paprika - bataat soep met lava crème  € 5,50 (vegetarisch)

 

Maaltijd salades 

* Riante maaltijdsalade met gegrilde kip, ananas en yoghurt- chili dressing

*Salade met pancetta, augurkjes, pistache-pitten en Brugse Blom kaas

 

Salades zijn te bestellen als voorgerecht:  € 8,75

Als hoofgerecht:  € 15,50 (met gebakken aardappelen of frites)

 

Voor onze kleine gasten...... 

* Kroket, frikandel of kipnuggets met frites , appelmoes & mayonaise  € 4,50

* Poffertjes met stroop & poedersuiker  € 4,50

* Spare ribs met friet, appelmoes & mayonaise  € 7,50

 

Vegetarische gerechten 

* Krokant gebakken camembert op veldsla met walnootjes en rode uien marmelade  € 15,50

* Lasagne van spinazie met bechamel-kaas saus en pijnboompitjes gegratineerd met Old Amsterdam  € 15,50

Vegetarische gerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen of frites & rauwkost

 

Hoofdgerechten Vis 

* Op de huid gebakken dorade filet met een frisse sinaasappelsaus  € 22,50

* Zalmfilet met klassieke Hollandaise saus  € 21,50

* Victoriabaars filet op knapperige zeewiersalade en een saus van gerookte paling  € 21,50

 

 

Hoofdgerechten Vlees 

* Tournedos (Biefstuk van de haas) keuze uit pepersaus of champignonsaus € 25,50

* Kalfs rib-eye van de grill (250 gr.) gegratineerd met Café de Paris boter € 23,50

* Spare ribs  # 1 streng  € 16,50  # 2 strengen  € 20,50

* T-Bone steak (500 gr.) gegratineerd met Café de Paris boter  € 28,50

* Wiener schnitzel: met een schijfje citroen  € 17,50 

boeren schnitzel gebakken spek, ui & champignon  € 19,50

* Varkenshaasje gegratineerd met boeren brie & groene pestosaus  € 19,50

Specialiteiten

* "Piri Piri" pannetje: gesmoorde kippendijfilet met champignons, ui & paprika in duivelse saus  € 19,75

* Surf & Turf: Diamanthaas met kruidenboter en gerilde knoflook gamba's  € 23,50

* Spies van lamsgehakt met een frisse saus van Griekse yoghurt, munt & komkommer € 21,50

* Voor de echte bourgondiër:

Côte du boeuff 750 gram!!!

geserveerd met jus de veau met knoflook, sjalotjes & madeira € 32,50

 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met rauwkost, gebakken aardappelen,

frites en 2 soorten verse warme groenten

 

Dessert kaart 

* Coupe ´Dorth`3 soorten ijs met vers fruit, rode vruchtensaus en slagroom € 5,75

* Gebakken cheesecake met witte chocolade & frambozen coulis  € 6.25

* Creme brulee met een tikkeltje "Hansje in de kelder" likeur en lemon crumble ijs  € 6,50

* Tompouce met gele room & bolletjes mango, frambozen en sinaasappel sorbetijs  € 6,75

* Panna Cotta met crumble van cantuccini en Amaretto ijs  € 6,75

* Lava taartje met een smeuige vulling van pure chocolade en een bolletje sinaasappel sorbet ijs  € 6,50

* Coupe Hollands Hoop: 3 bollen vanille roomijs, stroopwafel stukjes, caramelblokjes en boterbabbelaar-saus  € 7,25

* kinderijs met verrassing  € 3,50

 

U kunt bij ons ala carte dineren tot 20 personen. Uiteraard kunt U ook met grotere groepen komen eten, wij serveren dan een met U overeen gekomen menu, of buffet al dan niet in arrangement vorm. Voor de arrangement in buffet vorm verwijzen wij elders op de site onder het kopje `arrangementen`

Hierbij doen wij U een menu suggestie, voor grote groepen en alleen op reservering:

( m.u.v.de feestdagen)

Soep naar keuze met stokbrood & kruidenboter

*****

Plateau met vlees bestaande uit: varkenshaas en biefstuk puntjes, spare ribs, schnitzel & kipfilet

met stroganoff saus en champignon roomsaus

gebakken aardappel, frites, rauwkosten en 2 soorten verse warme groenten

*****

Coupe ijs met vers fruit, rode vruchtensaus en slagroom

€ 27,50 p.p. kinderen tot 12 jaar half geld

 

 

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag en Dinsdag gesloten

Woensdag t/m Zondag vanaf 11 uur,
keuken vanaf 12 uur tot  2130 uur

Zondag keuken tot 2030 uur 

Contact gegevens

Restaurant De Heeren van Dorth
Dorpsstraat 15
7437AJ Bathmen

0570-541285